​​​​​​​

FINANCIAL CONTROLLER

Heb jij de tools om onze organisatie te versterken?

Werken bij Hoffmann Group betekent dat je deel uit maakt van een internationaal bedrijf met meer dan 4000 medewerkers in meer dan 50 landen. We zijn ruim 100 jaar geleden begonnen als leverancier van gereedschap en inmiddels uitgegroeid tot volwaardige partner voor de maakindustrie: van onze eigen kwaliteitsmerken GARANT en HOLEX tot automation en digitale service concepten die onze klanten ontzorgen tijdens hun hele productieproces.

Onze Duitse roots zie je terug in betrouwbaarheid en kwaliteit, twee eigenschappen die onze klanten en ook onze medewerkers erg waarderen. Het ultramoderne bedrijfspand van de Nederlandse vestiging in Borne is ingericht als modern workplace en biedt ruimte voor een goede mix tussen teamwork en eigen verantwoordelijkheid en maakt thuiswerken eenvoudig. We vinden het natuurlijk ook gezellig wanneer je op kantoor bent, waar je collega’s zult ontmoeten die naar eigen zeggen plezier hebben in hun werk en trots zijn op de organisatie.


Ter versterking van ons team zijn wij voor onze locatie in Borne op zoek naar een Financial Controller voor 32-40 uur per week. 

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie binnen Hoffmann Group. Jij zorgt ervoor dat je precies op de hoogte bent van alle inkomende en uitgaande geldstromen en dat de kosten gealloceerd zijn aan de juiste kostenplaatsen. Dit doe je samen met een financieel administratief team bestaande uit twee collega’s en met de Financieel Manager aan wie je rapporteert.

Je bent verantwoordelijk voor de maandafsluiting, de budgetplanning en het opleveren van kwalitatieve management rapportages. Als Financial Controller ben je dagelijks bezig met het analyseren en verwerken van onze financiële gegevens. Je weet precies waarom kosten worden gemaakt, hoe ze worden geboekt in SAP en controleert op zeer regelmatige basis of alle financiële aansluitingen juist zijn en overeenkomen met de budgetplanning. Je werkt tevens nauw samen met de collega’s in München en de Europese vestigingen betreffende verbetertrajecten en rapportages. Jij zorgt ervoor dat onze financiële processen soepel en efficiënt verlopen, doordat je een proactieve houding combineert met een hands-on mentaliteit initieer je zelf verbetervoorstellen die je vervolgens direct omzet in de praktijk.

Wil jij een bijdrage leveren aan de groei van Europa’s marktleider op het gebied van kwaliteitsgereedschap? Dan zijn wij op zoek naar jou!Profiel


 • Afgeronde HBO opleiding in financiële richting;
 • Meerdere jaren werkervaring als controller;
 • Fiscale kennis is een pre;
 • Kennis van SAP en/of andere boekhoudsoftware;
 • Excel kent voor jou geen geheimen;
 • Goede analytische vaardigheden;
 • Hands on mentaliteit;
 • Proactief, flexibel en oplossingsgericht;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden

 • Een uitdagende functie bij een sterk groeiende internationale organisatie;
   
 • Een uitgebreide inwerkperiode met scholingen in onze eigen Toolcampus;
   
 • Vanzelfsprekend bieden wij een concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket passend bij de functie.
Sollicitaties kunnen, voorzien van motivatie en CV, per mail gestuurd worden aan:

Hoffmann Quality Tools BV - afdeling HR,
t.a.v. mevr. M. Meijerink
m.meijerink@hoffmann-group.com

(Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld)